Mürşidlerin Makamlarının Büyüklüğünü Tartışmak
Bir kimse, mürşidi ya da bir başkası hakkında itikadını aşırı olarak dışarıya vurmamalıdır. Çünkü bu, insanlar arasında mücadele kapısı olur. Zaten şeytanın istediği de budur. Bu şekilde mücadele eden insanlar zarar görürler. Çünkü bir kimse, bir evliya hakkında; "Bu daha biyik bir evliyadır, diğeri daha küçük evliyadır" diye konuştuğu zaman, karşısında bulunan kimseler buna itiraz ediyorlar ve aralrında gereksiz tartışmalar ve mücadeleler meydana geliyor.
Anlatıldığına göre iki kişi; "İmam-ı Gazla mi daha büyük, İmam-ı Rabbani mi daha büyük" diyerek tartışmaya başlamışlar. Anlaşamayınca da bir alimin yanına gidip durumu anlatmışlar. Alim onlara; "Bana kalırsa siz daha büyüksünüz" demiş. Adamlar; "Biz sana soru soruyoruz, sen bizimle alay ediyorsun" dedikleri zaman, alim onlara şu şekilde cevap vermiştir;
"Demek ki sizin makamınız onların makamından daha büyüktür ki onların makamını tartışıyorsunuz. Siz daha büyük olmasaydınız, İmam-ı Gazali ve İmam-ı Rabbani'nin makamını tartışmazdınız."
Bakın, bu alim ne güzel cevap vermiştir. Şimdi buna bakarak; "Benim mürşidim, senin mürşidinden daha büyüktür" türünden mücadeleleri bırakıp, kıyamet gününde bizi kurtaracak amellere sarılmamız ve Allah-u Zülcelal'in evliyalarının makamını tartışmak yerine onlardan istifade etmeye çalışmamaız bizim için daha menfaatlidir. Evliyaların makamını ancak Allah-u Zülcelal bilir.
Seyda Muhammed Konyevi Hz. (k.s)
Cevap: Mürşidlerin Makamlarının Büyüklüğünü Tartışmak
bunu kitapta okumuştum yine Seyda Muhammed Konyevi Hz. (k.s) ait bir kitaptaydı ALLAH razı olsun kardeşim hem kendisini hemde kitaplarını çok sevdiğim büyük bir zat..
Alıntı:
Hayrun-Nisa Nickli Üyeden Alıntı
bunu kitapta okumuştum yine Seyda Muhammed Konyevi Hz. (k.s) ait bir kitaptaydı ALLAH razı olsun kardeşim hem kendisini hemde kitaplarını çok sevdiğim büyük bir zat..
Ecmain inşaAllah.
Seyda Muhammed Konyevi Hz.'nin tüm kitapları hepsi birer hazinedir. Allah-u Zülcelal, Seyda Hz.'nin makamını katında yükseltsin inşaAllah.
Alıntı:
Reyhani Nickli Üyeden Alıntı
Ecmain inşaAllah.
Seyda Muhammed Konyevi Hz.'nin tüm kitapları hepsi birer hazinedir. Allah-u Zülcelal, Seyda Hz.'nin makamını katında yükseltsin inşaAllah.
evet öyle tüm kitapları bende mevcut okuyorum çok güzel dediğiniz gibi hepsi birer hazine değerinde..tabi hem okuyup hem amel etmek daha güzel..