Cehennemi Tadacak Başörtülü Kadınlar
Cehennemi tadacak başörtülü kadınlar
http://kapanmak.weebly.com/uploads/1...03705_orig.jpg
Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar hadîsi konusunda size bir kaynak gösteriyorum;
Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53
bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir:
“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır
kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler… (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki,
bunlar ALLAH’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de
başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle
dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden
hissedilir.” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir.)
Gelelim saçları deve hörgücü gibi olan sözde tesettürlü kadın ve kızlara. Onları çok yumuşak, çok
saygılı bir şekilde uyarmak istiyorum.
Önce geçen gün İstanbul’un tarihî bir semtinde gördüğüm genç bir tesettürlü hanımdan bahs edeyim.
Başında çok cırtlak ve parlak renkli yemyeşil bir eşarp vardı. Ayaklarında dizlerine kadar uzanan
püsküllü siyah rugan bir çizme… Dar bir pantolon… Omuzlarında atkı gibi siyah küçük bir örtü…
Başını örttü diye bu hanım kıza tesettürlü mü diyeceğiz?
Yukarıda mealini verdiğim hadîs-i şerifte “Giyinmiş çıplak kadınlar…” ibaresi yer alıyor. Evet, böyleleri
tesettürlü çıplaklardır. Böyle çarpıcı, göze batıcı, tahrik edici kıyafet, çıplak kadınlarınkinden daha
fazla dikkat çeker.
(M. Şevket Eygi)
Cevap: Cehennemi Tadacak Başörtülü Kadınlar
çok doğru
sağol ablacım...
evt haklısınız ama insanları yonlendirişleri farklı onlarda dini tam bilmeyen insalrdan ogrendikleri için bence onlara farklı davranılarak anlatılmalı
s.a kardeşlerim doğru dersin kardeş uyarmak gerek ama bide anlamışlık var bazıları için...rabbim bızlere de onlarada hidayet etsin....bizim yapıcağımız sadece onları uyarmak değil..onları bu şekilde görüpte islamiyete laf uzatanlara da bu konuda uyarmak gerek...onlar yapar ama bunu hiç bimeyenler var....işte o bilmeyenlere yazık....gördükleri ile kalıyorlar....ki okusalar....
Alıntı:
damla_gibi Nickli Üyeden Alıntı
evt haklısınız ama insanları yonlendirişleri farklı onlarda dini tam bilmeyen insalrdan ogrendikleri için bence onlara farklı davranılarak anlatılmalı
tşkler paylaşım ıcın
baylaşımın için Allah razı olsun
s aleykum nur suresi 31. ayet ve ahzab suresi 59. ayet ne guzel anlatir bir islami bayni ve ortunmenin amacini.biz islamdan o kadar uzaklasmisizki ya moda amacli guzellik amacli yada baska seylerden dolayi islami yasar olmusuz asil sorun kalbimizde aslinda.ama allah cc nuyuruyor mum'in oldugunuzu gostermek icin ortunun ve ortunmek demek gizlenmek demek yani renkli renkli haykirircasina ben burdayim demek degildir bence bir bayan icin onun icin.en serefli renk siyahdir ve tonlaridir bunuda asr-i saadetten anlamaktayiz.allah cc herkese allah icin yasamayi nasip eylesin insallah.haddim ve alakam olmayarak yazdim hakkinizi helal eyleyiniz vesselam.
emir demiri keser çok met kuranda bayanlar için örtünü denmiş mi denmiştir bitti biz tövbe haşa bizi yaratan bize akıl veren rabimizden daha mı? iyi bilecez dörtünmek gerkir ve farzdır yani kesinlikle yapılmalıdır. bunu şusu busu yok dörtün bacım ama tam bir müslüman adabı ile o ne dar kotlu tesetürlüler o ne diyarbakır tabiri ile altı kilise üstü cami gibi giyinmeler kuran örtünün demiş belirgin ve net biçimde belii dar elbise insanların vucut ayrıntıların çıkarır ki buda şeytan hizmetir nedden diyeceksin sen böyle giyinice sana bakanda günah girecekte onda neyse emir beli allah bizleri af etsin onun mağfiret boldur afv boldur uyarıla böyle kardeşleri paylaşım güzel sağ olun
BU kadar kesin ve emin konuşmak ne kadar doğrudur. Yani Rahmeti sonsuz yüce Rabbim ne dinsizleri affediyor. ne kadar büyük günahları affediyor. Ama hadisin ne için va hangi şartlarda söylendiği araştırılmadan böyle net ifadeyi doğru bulmadığımı belirtiyor.
Sanki RAbbimin rahmeti çok kısıtlıymış gibi konuşmalara katımadığımı belirtmerk istiyorum.
Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz......
Uyarı için teşekkürler.Allah razı olsun sizlerden. Ne yazık ki günümüzde böyleleri çok.Kendilerinden ziyade İSLAMİYET'e zarar veriyorlar.