2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Allah Kulunu Nasil Sever

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 99%,
    Points required for next Level: 3
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Hakikatbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Allah Kulunu Nasil Sever

Paris Güzel Sanatlar Akademisi’ni süsleyen harika bir heykel vardır. Onu yapan sanatkarın atölyesi eski bir pansiyonun tavan arsı imiş. Paris’te, şiddetli bir kış gününde, buz gibi soğuk odasında sabahtan akşama kadar çalışarak eserini bitirmiş. Tam yatmış uyumak üzereyken, gecenin ayazında kilin içinde kalan hava kabarcıkları buz haline gelirde heykeli bozar diye yatağından fırlamış, sırtına büründüğü biricik yorganı heykele sarmış, böylece kıymetli eseri kurtarmıştı. Fakat sabahleyin odasına gelenler kendisini eserinin yanında donmuş bulmuşlardı.
    Bir heykeltıraş eserini böylesine severse; Allah yarattığı insanı söyleyin nasıl sever!..

DIŞARDA
    Level completed: 74%,
    Points required for next Level: 52
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 52
    Achievements
    NurunAlaNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Yer
    İstanbul
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Cevap: Allah Kulunu Nasil Sever

Evet Ablacım, peki bir kulu Allah severse bu sevgi nasıl anlaşılır? Kişi artık her işte Allah'ın rızasını arar, adımlarını ona göre atar...

Allah bu yolu ona kolaylaştırır, engelleri önünden kaldırır... İşte bu bir lütuftur. Allah bir kulunu sevdği zman onu belaya düccar eder.. eğer sabrederse onu kendisine yöneltir...
    Şayet belaya razı olursa onu özel dostluğuna seçer... Sahabeler "Ey Allahın Resulü bu nasıl olur" diye sorduklarında. Onda ne mal ne evlad hiç bir şey bırakmaz... Onlar Allah'ı sever, Allah'da onları sever..

Bir talebe üstadına diyor ki:"içime ilahi bir muhabbeten birşeyler doğdu".
    Hocasıda diyor ki "Allah kendisinden başka bir sevdiğinle imtihan etti mi hiç, Allahı ona tercih ettin mi? Öğrenciside "hayır" diyor...
    Hocasıda diyor ki"o zman bu muhabbetten hayır bekleme". Çünkü Allah bir kulunu imtihan etmeden ona gerçek muhabbetini vermez.
    Allah bir kulunu severse sevgisini butün kullarının içine bırakır.. ama Allah bir kulunu sevmezse bu bir alim dahi olsa kulların arasına sevgisini koymaz...
    Mesela örnek Zekeriya Beyaz .. ama ilmi inkar edilemez...

Ebu hureyreden rivayetle. Resulullah Aleyhisselatu Vesselam diyorki :Allah Teala şöyle buyurmuştur."her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilan ederim kulum kendisine emrettiğim farzlardan bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Nihayet ben onu severim.

Kulumu sevince de ben onun işiten kulağı gören gözü tutan eli ve yürüyen ayağı olurum bnden ne isterse onu mutlaka veririm bana sığınırsa onu korurum. "...

Yine ebu hureyreden rivayettir..
    Allah bir kulunu sevdiği zman cebrail aleyhisselam'a der.
    "Ben filan kulumu seviyorum sende onu sev diye emreder.. cebrail aleyhisselam da gök alemine seslenir. Allah filan kişiyi gerçekten seviyor sizlerde onu sevin. Göktekiler de onu severler ve yeryüzndeki kulların kalbinde de o kula karşı kalplerinde sevgi oluşur"...

Cenab-ı Rahman Razı olsun... Hizmetine binler teşekkürler olsun.. Bir kaç ekleme de ben yazayım dedim
    NurunAlaNur {TilmiZ}

Bu Konudaki Etiketler