Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: ___pİLaVLaR___

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart ___pİLaVLaR___

    Yemek Adı : Dible
    Mutfak : Türk
    Türü : Pilavlar





    MALZEMELER


    1 kg fasulye
    1 su bardağı pirinç
    3 adet orta büyüklükte soğan
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 adet küçük domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    pul
    biber
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
    biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice
    yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.


    Afiyet Olsun !



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Pembe Pilav

    2 Adet Gögüs Tavuk
    1 Sogan
    2 Domates
    2-3 Sivribiber
    Tuz-Biber-Kekik
    2 Bardak Pirinc
    2 Kasik Tereyagi
    2 Bardak Etsuyu
    1,5 Bardak Pancar Suyu


    Pirinci sicak suda yarim saat bekletin. Tencerede yagi eritin, pirincleri atarak biraz kavurun. Et suyu, pancar suyu, tuz ve biberi ekleyip pilavi pisirin. Tavuk gögüs eti ve biberi ufak olarak dograyin. Sogani rendeleyin, tavada bunlari 4-5 dakika soteleyin. Kabuksuz, küp domatesi ilave edip kisik ateste tavuk eti yumusayincaya kadar 15-20 dakika pisirin. Kekik serperek pilavla beraber servis yapin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart


    İstanbul Pilavı






    Malzemeler

    2 Su bardağı pirinç
    125 gr tereyağı
    2 Adet kesme şeker
    1 Çay kaşığı safran
    1 Fiske zencefil
    2 Su bardağı su
    1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
    1 Su bardağı haşlanmış bezelye
    1 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Çay bardağı badem
    1 Çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı

    Hazırlanışı

    Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin.
    Nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın.
    tencereye tereyağını koyup, eritin.
    Tuz, şeker, safan ve zencefili ekleyin.
    1-2 dakika karıştırarak pişirin.
    2 Su bardağı su ilave edin.
    Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip, karıştırın.
    Üzerine didilmiş tavuk etlerini ve haşlanmış bezelyeleri koyun.
    Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
    Bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla bademleri kavurup, ayıklanmış fıstıklarla beraber pilava ilave edin.
    Karıştırarak servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    düğün pilavı


    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 1 çay bardağı nohut,
    - 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
    - 2 baş kuru soğan,
    - 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti,
    - 3 su bardağı et suyu,
    - 3 yemek kaşığı tereyağ,
    - 5 adet tane karabiber,
    - Tuz, karabiber, yenibahar.

    Yapılışı:
    Soğanları ince ince doğrayın. Yeteri kadar tuz ve yenibahar ilave ederek, iyice ovduktan sonra bir kaşık tereyağında kavurun. Pirinci kaynar tuzlu suda 45 dakika bekletin. Islatılmış nohutun kabuklarını çıkararak az su ile haşlayın. Kuşbaşı etleri haşlayın. Suyunu süzüp, bir kenara ayırın. Tencerede kavrulmuş soğanların üzerine etleri dizin. Nohut ve kuru üzümü ilave edin. Tane karabiberleri ekleyin. En üste yıkanmış pirinci yayın. Kaynar et suyunu tencerenin kenarından ekleyerek, önce hızlı sonra kısık ateşte pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Çukur servis tabağına ters çevirip servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    mantarlı pilav
    Malzemeler:
    - 2 su bardağı baldo pirinç,
    - 250 gr. konserve mantar,
    - 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
    - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    - 5 çorba kaşığı konserve bezelye,
    - 2 adet havuç,
    - 2 adet kuru soğan,
    - 4 su bardağı et suyu,
    - 4 yemek kaşığı tereyağ,
    - 1 çay kaşığı tarçın,
    - 1 çay kaşığı toz şeker,
    - 1 çay kaşığı karabiber,
    - 1/2 demet dereotu,
    - Tuz.


    Yapılışı:
    Soğanları ince kıyın. Fıstıkla birlikte yağı tencereye alıp, hafif kavurun. Pirinci yıkayıp ilave edin. Rendelenmiş havucu, kuş üzümünü ekleyin. Kavurmaya devam edin. Mantarı kesin, bezelye ile pirince katın. Tuz, şeker, tarçın, karabiber, kıyılmış dereotu katıp, kaynar et suyunu üzerine dökün. Pirinçler uzayıp, pişince ateşten alın. Biraz dinlendirip, ezmeden karıştırıp servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    kıymalı kapama pilavı

    Malzemeler:

    - 350 gr dana kıyma
    - 3 yemek kaşığı tereyağ
    - 2 kuru soğan
    - 2 su bardağı pirinç
    - 1 küçük kavanoz garnitür
    - 1 yemek kaşığı tuzot

    Yapılışı:
    Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanları ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Pirinci kavrulmuş kıymanın üzerine yayın. Üzerine garnitürü dökün. 2 su bardağı kaynar suyu yavaşça üzerine gezdirin. Tuzotu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Demlenmeye bırakın. Servis tabağına tencereyi ters çevirin. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    sosili pilav


    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 6 adet sosis,
    - 4 yemek kaşığı tereyağ,
    - 2 adet havuç,
    - 4 yemek kaşığı konserve bezelye,
    - 2 su bardağı su,

    Yapılışı:
    Sosisleri ince, yuvarlak doğrayın. Havuçları kazıyıp zar şeklinde doğrayın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede kızdırın. Havuçları biraz kavurup sosisleri katın. Pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Bulyon etsuyunu, 2 su bardağı kaynar suyu ve yeteri kadar tuzu ilave edip pilavı pişirin. Dereotunu ince kıyıp mısır ve bezelye ile pilava katıp biraz dinlendirin. Karıştırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    reyhanlı bulgur pilavı

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı kalın bulgur,
    - 4 su bardağı et suyu,
    - 3 yemek kaşığı tereyağı,
    - 2 adet soğan,
    - 2 adet domates,
    - 2 adet çarliston biber,
    - 1 su bardağı nohut,
    - 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
    - 1 yemek kaşığı kuru reyhan,
    - Tuz, karabiber

    Yapılışı:
    Soğanı, çarliston biberi ince kıyın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Kavrulunca bulguru katın. 1-2 dakika kavurun. Nohutu akşamdan ıslatıp, haşlayıp süzün. Bulgura nohutları ilave edin. Et suyu, karabiber, tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını tavada kızdırıp, üzerine dökün. Reyhan katıp karıştırın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    havuçlu pilav

    Malzemeler:


    - 4 adet havuç,
    - 1 çay bardağı nohut,
    - 1 adet tavuk göğsü,
    - 2 yemek kaşığı kuru üzüm,
    - 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 3,5 su bardağı tavuk suyu,
    - 4 yemek kaşığı tereyağ,
    - 1 çay kaşığı yenibahar,
    - 1 çay kaşığı karabiber,
    - Tuz.

    Yapılışı:
    Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ramazan pilavı

    Malzemeler:


    - 2 su bardağı pirinç,
    - 2 yemek kaşığı dolma fıstık,
    - 2 yemek kaşığı İzmir üzümü,
    - 7-8 adet kuru kayısı,
    - 2 adet havuç,
    - ½ kg kuşbaşı hindi eti,
    - 1 çay bardağı nohut,
    - 4 yemek kaşığı tereyağ,
    - 1 adet soğan,
    - 1 çay kaşığı karabiber,
    - 2 yemek kaşığı tuzot.

    Yapılışı:
    Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Hindi etini 2 su bardağı suda haşlayın. Havucu kazıyıp kibrit çöpü şeklinde kıyın. Nohutu akşamdan ıslatıp haşlayıp süzün. Kayısıları 4 parçaya bölün. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. Soğan ve fıstıkları kavurup havuçları ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohutları, üzüm ve kayısıları ekleyin. Etleri ilave edin. Karabiber ve tuzotla tatlandırın. Pirinci üzerine yayın. Üzerine 3,5 su bardağı hindi suyunu ekleyip hiç karıştırmadan pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •