***
DIŞARDA
Points: 455.346, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements


Tavuklu, mısırlı ve safranlı pilav

MALZEMELER
- 500 g pirinç
- 600 ml sıcak su
- 2 adet Knorr Tavuk Bulyon
- 45 ml Becel Zeytinyağlı Sıvı Margarin
- 400 g tavuk eti (şeritler halinde kesilmiş)
- 200 g mısır
- 200 g kırmızı Kaliforniya biberi
- 50 g körpe ıspanak
- 1 limon(yarısı pirinci ıslatmak yarısı da pişirmek için)
- 20 g dereotu (doğranmış)
- 20 g maydanoz (doğranmış)
- 15 g sarımsak
- 15 g karabiber
- 1 tutam (2 g) safran ya da 5 g zerdeçal
- 25 g taze kişniş (sunum için)
- 3 adet Meksika biberi
HAZIRLANIŞI
- Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. İçine katacağınız yarım limon suyu, pirincin ıslanırken kararmasını engeller ve pilavınızın bembeyaz kalmasını sağlar.
- Tencereye 1 kaşık Becel Zeytinyağlı Sıvı Margarin koyup chinese kesilmiş soğanları ekleyin, hafiften yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyin.
- Tavukların yarısını tencereye atıp hafiften renk alıncaya kadar kavurun.
- Tencereden alıp başka bir tabağa koyun ve üzerini örtün.
- Mısırları ve kırmızı biberleri ilave edip pişirmeye devam edin. Sebzeler suyunu bırakınca 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u ve karabiberi tencereye ekleyip karıştırın.
- Safranı ılık suda bekletip rengini suya vermesini sağlayın.
- Pirinçleri süzdükten sonra tencereye ilave edin, limon suyunu ekleyin.
- Kalan tavukları ekleyip 2 dakika harlı ateşte kavurun.
- Safranlı renkli suyu ilave edin.
- Sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 10 dakika pişirin
- Ateşin altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra maydonoz ve dereotunu katın.