2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Rasulûllah’tan Bir Duâ Örneği: Teheccüd Duası

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 9%,
    Points required for next Level: 457
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 457
    Overall activity: 99,5%
    Overall activity: 99,5%
    Achievements
    özlem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    prenses
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

new Rasulûllah’tan Bir Duâ Örneği: Teheccüd Duası

İbn-i Abbas -radyallâhu anhümâ- anlatyor:

Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in geceleyin namazdan çıkınca şu duây okuduğunu işittim:

“Allâh’m! Sen’den, katndan vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizâm, dağnklğma tertip, içime kâmil îman, dşma amel-i sâlih, amellerime temizlik ve ihlâs verir, rzâna uygun istikâmeti ilhâm eder, ülfet edeceğim dostumu lutfetder ve beni her çeşid kötülüklerden korursun!

Allâh’m, bana öyle bir îman, öyle bir yakîn ver ki, artk bir daha küfür (ihtimâli) kalmasn. Öyle bir rahmet ver ki, onunla, dünya ve ahirette Sen’in nazarnda kymetli olan bir mertebeye ulaşaym.

Allâh’m! Hakkmzda vereceğin hükümde lütfunla kurtuluş istiyorum, (kurbuna mazhar olan) şühedâya has makamlar niyâz ediyorum, bahtiyar kullarn yaşayşn diliyorum, düşmanlara karş yardm taleb ediyorum!

Allâh’m! Anlayşm kt, amelim az da olsa (dünyevî ve uhrevî) ihtiyaçlarm Sen’in kapna getiriyor (karşlanmasn Sen’den taleb ediyorum). Rahmetine muhtâcm, hâlimi arzediyorum. (İhtiyacım ve fakrım sebebiyledir ki) Ey işlere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyâcn görüp şifâyâb klan Rabbim, denizlerin aralarn ayrdğn gibi benimle cehennem azâbnn arasn da ayrman, helâke dâvetten, kabir azâbndan koruman diliyorum.

Allâh’m! Kullarndan herhangi birine verdiğin bir hayr veya mahlûkâtndan birine va’dettiğin bir lütuf var da buna idrâkim yetişmemiş, niyetim ulaşamamş ve bu sebeple de istediklerimin dşnda kalmş ise ey Âlemlerin Rabbi, onun husûlü için de Sana yakaryor, bana rahmetinle onu da ihsân etmeni Sen’den istiyorum.

Ey Allâh’m! Ey (Kur’ân gibi, dîn gibi) kuvvetli ipin, (şeriat gibi) doğru yolun sâhibi! Kâfirler için cehennem va’dettiğin kyâmet gününde, Sen’den cehenneme karş emniyet, arkadan başlayacak ebediyet gününde de Huzûr-i Kibriyâ’na ulaşmş mukarrebîn meleklerle, (dünyada iken çok) rükû ve secde edenler ve ahidlerini yerine getirenlerle birlikte cennet istiyorum. Sen snrsz rahmet sâhibisin, Sen hadsiz bir muhabbet sâhibisin, Sen dilediğini yaparsn. (Dilek sâhipleri ne kadar çok, ne kadar büyük şeyler isteseler bile hepsini de yerine getirirsin.)

Allâh’m! Bizi, saptmayp saptrmayan, hidâyete ermiş hidâyet rehberleri kl. Dostlarna sulh (vesilesi), düşmanlarna da düşman kl. Sen’i seveni (Sana olan) sevgimiz sebebiyle seviyoruz. Sana muhâlefet edene, Sen’in ona olan adâvetin sebebiyle düşmanlk ediyoruz.

Allâh’m! Bu bizim duâmzdr. Bunu fazlınla kabul etmek Sana kalmştr. Bu, bizim gayretimizdir, dayanağmz Sen’sin.

Allâh’m! Kalbime bir nûr, kabrime bir nûr ver; önüme bir nûr, arkama bir nûr ver; sağma bir nûr, soluma bir nûr ver; üstüme bir nûr, altma bir nûr ver; kulağma bir nûr, gözüme bir nûr ver; saçma bir nûr, derime bir nûr ver; etime bir nûr, kanma bir nûr ver; kemiklerime de bir nûr ver!

Allâh’m nûrumu artr, (söylediklerimin hepsine bedel olacak) bir nûr ver, (söylemediklerimi de ihâta edecek) bir nûr ver!

İzzeti bürünmüş, onu kendisine alem edinmiş olan Zât’ tesbîh ederim. Büyüklüğü bürünmüş ve bu sebeple kullarna bol bol ikrâmlarda bulunmuş olan Zât’ tesbîh ederim. Tesbîh ve takdîs sâdece kendine layk olan Zât’ tesbîh ederim. Fazl u nîmetler sâhibi Zât’ tesbîh ederim. Azamet ve kerem sâhibi Zât’ tesbîh ederim. Celâl ve ikrâm sâhibi Zât’ tesbîh ederim. O bütün noksanlardan münezzehtir.” (Tirmizi, Deavât 30/3419)

dar vakitlerdeyim,bir uçurumun kenarında,

çığlığın yara ile buluştuğu yerdeyim,
    tut beni ey hayat tut beni..
    ha düştüm ha düşeceğim...

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 75,0%
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Cevap: Rasulûllah’tan Bir Duâ Örneği: Teheccüd Duası

Çok güzel dualar ancak kelimeler biraz kısıtlı yani eksik düzeltirsen olurmu? Bana lazım da ondan çoook teşekkürler...
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ