EY GÖNÜL DOSTUM
Ben elimi uzattığım dosta kalbimi avucuma koyarak uzatırım.Ya alır yere atar.O zaman boynumu bükerek oradan uzaklaşır ve gönül kapımı tamamen kapatırım.Yahut nezaketle geri verir.Saygıyla geri alır geri vereni de başımın üstüne koyar gönül kapımı aralık tutarım.

Yahut ta uzattığım kişi kalbimi alır ondan minik 2 küpe yapar kulaklarına takar.Yaşadıkça kalbim attığı sürece onu seven bir dostunun kalp atışlarını duyar.Görmese de görüşmesede uzaklarda da olsa bir dostunun varlığını hisseder ve gönül bahçemize girer.

O gönül bahçesi ki kapısı iki tarafa da açılır.Girenden neden geldin diye sual olunmaz çıkana da neden gidersin diye soru sorulmaz.
Amma giren kişi bizim gönlümüze girince sol tarafta yıkıntılar olduğunu görür.Ve onarmaya başlarsa o anda görür ki onardığı şey yıkıntılar onun iin bir köşk halini alır.Kendi elceğiziyle gönül köşkünü kendi kurar.

Sonra gönlümüzü keşfe çıkarsa ileride HUBBUL MUHAMMEDİ denilen kısmı keşfeder.Eğer gönlü yetebilirse ol bahçeye girer.Girer ki ne görsün orasının gönül dağının üstünde LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RESULULLAH yazmaktadır

Hayretle ilerler.Bir de görür ki gönül ehli sufiler HAKK muhabbeti yapmakta.Ama onlar kela kullanmazlar.Gönüllerini
Ortaya koymuşlardır.Gönülden gönüle konuşurlar.Sen ey gönül ehli kişi sen de ELEMNEŞRAHLEKE SADREK sırrı gereği gönlünü söküp ortaya koyarsan HAKKın ayinesinden bakan mümin kullarından olursun ki HAKK perdeleri kaldırır.Hakikati perdesiz seyredersin.

Ben kendi gönlümde olanları seyredemedim.Hem görmeye hem gördürmeye var mısın

Gönlümüzün daha bir tarafını gördün.Diğer tarafını keşfe var mısın.Gönül kitabını okumaya gönülm defterini açmaya gönül mezarlığında yatmaya var mısın?

Sen yüreğimin binbir parçasının medineden yola çıktığını bilir misin?Bosnadan,Çeçenistandan,d oğu Türk
İstandan,Myanmardan,Filistinde n,Çanakkaleden,Derneden ve gönlümü parçalayan diğer yerlerden gelecek parçaları birleştirip tam bir gönül inşa edebilecek misin?

Ben 3 asır yol gözledim.Üç ömür eder biliyor musun gönül dostum?VARMISIN?

Kesretle birliğe ulaşılamayacağını biliyor musun.Sen sende yok olmaya var mısın?İkimiz bir teklikte yok olmaya var mısın?Bir kere ben varım dersen teklikteki var olmanı inkar edecğini biliyor musun.Ben yokluğa varım diyor musun

VE BANA GÖNLÜMÜN GÖREMEDİĞİM VE GÖRMEYE KORKTUĞUM YERLERİNİ DE GÖSTERMEYE VAR MISIN

SÖYLE VAR MISIN
Ayhan tar