Yeni evli çift birbirleriyle anlaşıp evliliklerinin ilk gününde kapıyı kimseye açmamaya karar verdiler..
İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, hemen kapının arkasındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı. Böylece anne ve babası daha fazla beklemeyip gittiler.
Aynı gün içerisinde bir süre sonra gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiç bir şey söylemedi.
Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. Olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer 4 çocuğa böyle bir istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi:
Çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak….
Kız çocukları her zaman özeldir……..??????
Kız çocukları özel midir? Yoksa anne babanın başına gelecek şeyler insanımıza böyle mi empoze ediliyor… Onu anlamış değilim.. Yani erkek çocuk insafsız mıdır? Hayır…Ama burada insafsızdır imajı verilmiş… Anne babasını sevmez mi? Hayır…. Burada sanki sevmezmiş gibi bir düşünce var. İşte bu gibi ters empozelerle evlatlarımız da bir an belki de şaşırabilir…
Kızlar bana gücenmesin evlatlar anne baba yanında daima özeldir. Onlar onlara Allah’ın emanetidir. Hiç bu emanet sevilmez mi?.. Aralarında ayırım yapamayız kızımız da oğlumuz da bizim canımızdır. Onların yeri kalbimizin en derinliklerinde bir yerlerde saklıdır…
Bu yazıyı yazdım neden mi?? Evlatlarımızın kıymetini bilelim.. Eğer bir insan Allah’ı bilirse ondan hiçbir zaman korkulmaz. Değil anne babası, yardıma ihtiyacı olan diğer insanların da yardımına koşar. Rabbim bizleri bu kapıdan ayırmasın. Biz bunların hayata geçirilmiş halini büyüklerden gördük.. Rabbim Onlara sağlık, sıhhat uzun ömür versin inşallah. AMİNN…