Ebû Hureyre (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kim, ümmetimin fesadı zamanında (ümmetim fesada uğradığı zaman) sünnetime yapışırsa (sünnetim ile amel ederse), o kimse için yüz şehit sevabı vardır.”

Enes İbn-i Malik (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kim sünnetimi ihya ederse, muhakkak beni sevmiş olur. Kim de beni severse, cennet de benimle beraber olur.”

Abdullah İbn-i Mesud (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kelamın en güzeli Allah-ü Teâlâ’nın kelamıdır, hidayetin en güzeli de Muhammed Aleyhisselam’ın hidayetidir.”

Ebu Zerr el-Gıfârî, (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Sizin içinizde benim ehl-i beytimin benzeri Nuh Aleyhisselam’ın gemisi gibidir. Kim o gemiye binerse kurtulur, kimde ondan yüz çevirirse helak olur.”

Ebû Hureyre (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Muhakkak ki ben, lanet edici olarak değil, ancak rahmet olarak gönderildim.”

İmam-ı Mâlik (rh.), Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in şu Hadis-i Şerif’inin kendisine ulaştığını rivayet etmiştir: “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.”

Ebû Hureyre (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Ben, kıyamet gününde Âdemoğlunun Efendisiyim, ilk kabri açılacak olan benim, ilk şefaat edecek olan ve şefaati ilk kabul edilecek olan benim.”

İbn-i Abbas (r.anhüma)’dan rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kim bana salavat getirmeyi (bile bile) unutursa (terk ederse), cennetin yolunda hata eder (cennetin yolunu şaşırır).”

Ebû Hureyre (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Muhakkak ki, kıyamet gününde insanların azap cihetinden (yönünden) en şiddetlisi; Allah-ü Teâlâ’nın, ilmi ile kendisini menfaatlendirmediği âlimdir.”

Enes Bin Malik (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kim ilmi (bildiği) ile amel ederse, Allah-ü Teâlâ o kimseyi bilmediğine varis kılar (bilmediğini öğretir).”

Ebu Derda (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Muhakkak ki âlimler, peygamberlerin varisleridir.”

Ebu Ümame el-Bahili (r.a)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Âlimin, âbide (ibadet edene) üstünlüğü, benim sizin en aşağı mertebede olanınıza üstünlüğüm gibidir.”

İbn-i Abbas (r.anhüma)’dan rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “İki gözü cehennem ateşi yakmaz. Biri Allah korkusundan ağlayan göz, diğeri de Allah yolunda gece nöbet bekleyen gözdür.”

Hureym Bin Fatik (r.a.)’den Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz’in şöyle buyurdukları rivayet olundu: “Allah yolunda (cihadda) malını harcayan kimseye, yedi yüz misli sevap verilir.”

Ebu Abs (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Allah yolunda ayakları tozlanan kimseyi Allah (c.c.) cehenneme haram kılar.”

Ebu Eyyüb (r.a)’dan rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Allah yolunda sabahleyin ve akşamleyin bir kere yürüyüş, güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır.”

Ebu Ümame (r.a.)’den Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz’in şöyle buyurdukları rivayet olundu: “Beş gece vardır ki, bu gecelerde yapılan dualar reddolunmaz. Receb-i şerif ayının ilk gecesi, Şaban’ı şerif ayının on beşinci yani Berat Gecesi, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleri.”

Enes (r.a.)’den rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:“Muhakkak cennette bir nehir vardır. Ona “Recep” diye söylenir. Sütten daha beyaz, baldan daha tatlıdır. Kim Receb-i şerif ayında bir gün oruç tutarsa, Allah-ü Teâlâ o kimseyi, o nehirlerden sular.”

İbn-i Abbas (r.a)’dan rivayet olundu ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Receb-i şerif’in birinci günü oruç tutmak, üç seneye kefarettir. İkinci günü oruç tutmak iki seneye kefarettir. Üçüncü gün oruç tutmak bir seneye kefarettir. Sonra her gün bir aya kefarettir.”

Muaz Bin Enes (r.a.) babasından, babası da Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz’den şöyle rivayet etti ki, Rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Kim (ihlâs suresini), on defa okursa, Allâh-ü Teâlâ o kimse için cennette bir köşk yapar.”