DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

Benim ve Eshâbımın yolunda bulunanlar.
Benim ve Eshâbımın yolunda bulunanlar, doğru yoldadırlar
Resûlullah Efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem ekseriya elinde asâ taşırdı. bir gün kumlu bir arazide, elindeki asâ ile yere düz bir çizgi çekti. O çizginin sağına ve soluna da, balık kılçığı gibi eğik çizgiler çizdi ve “Ey Eshâbım, yerde çizdiğim şu doğru çizgi, Allahü teâlânın râzı olduğu, beğendiği yoldur” buyurdu.
Sonra yanındaki balık kılçığı gibi olan eğri çizgileri gösterip; “Bunlar da bozuk yollardır. Doğru yol, tekdir. Geriye kalan yetmiş iki yol, bozuktur” buyurdu. Eshâb-ı kirâm efendilerimiz; “Yâ Resûlallah! Bu doğru yol hangisidir?” diye sordular. Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem cevâb olarak; “Mâ ene aleyhi ve eshâbî” buyurdu.
Yâni “Mâ”, o yol şol yoldur ki, “Ene aleyhi”, ben o yol üzerindeyim. Yâni doğru yol, benim bulunduğum yoldur. “Ve eshâbî”, ve eshâbımın bulunduğu yoldur. Benim ve Eshâbımın yolunda bulunanlar, doğru yoldadırlar ve bunlar Allah’ın sevgisine kavuşurlar. Diğerleri sapık yoldur ki, bunlar yetmişiki fırkadır ve hepsi Cehennemliktir.
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)
NOT;
Peygamber efendimizin Eshabına 23 yıl boyunca öğrettiği din bilgilerinin tamamı ilk defa dört hak mezhep alimleri tarafından kitaplara geçirilmiştir.
Bütün Ehl-i sünnet alimleri dört hak mezhebin kurucularının kitaplarından alarak, naklederek din kitapları yazdılar.
Osmanlı sonrasında Ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarından kaynak göstererek nakletmeden, kendi akılları ve görüşleriyle din kitabı yazanlar Peygamber efendimizin bildirdiği doğru yoldan sapmışlardır.
(alıntı)