KABAK KÖFTESİ
MALZEMELER
500 gr. kıyma
2 adet kabak (rendelenmiş)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
2 dilim etimek (ufalanmış)
2 adet yeşil soğan
1 yumurta
3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı kimyon (ince doğranmış)
1'er tatlı kaşığı kekik, naneTuz, karabiber, pulbiber
TARİF
Köfteyi hazırlamak için malzemeleri yoğurma kabına alın ve tüm malzemeler karışana kadar yoğurun. Hazırladığınız harçdan parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Kapaklı bir tava ya da yayvan bir tencereye az miktarda (köfteler tencereye yapışmayacak kadar) sıvıyağ dökün. Isınmış
olan tavaya köfteleri dizin ve bir tarafını orta dereceli ateşte
diğer tarafını kısık ateşte köfteler kızarana kadar pişirin. Sıcak
servis yapın.
NOT: Köfteyi hazırlarken etimek yerine bayat ekmek için ya da galeta unuda kullanabilirsiniz.