Başlamak gerek aslında en nadide harflerin dizilimine, sıralamak lazım dünyanın meziyetlerini; akıl erdiğince, dil döndüğünce…
Bir damla mürekkebin aldığı yol kadar yazdıklarım ve doğan bir bebeğin çığlığında fütursuz soluklarım. Anne merhametinde bir kucak dolusu sevgi yolluyorum dünlerime, çocukluğum ağlıyor sustursun diye…
Kim bilir kaç günümüz dünlerimize eklenecek, hangi hayallerin peşinde koşarken tökezleyeceğiz, düşünmezken yarını günümüzü gün ederken kim bilir kaç zaman daha öleceğiz…
İlk yeni doğmuş bir bebek masumiyetinde karşılar seni ‘dünya’ ve ilk o zaman başlarsın ağlamaya. Ayrılığı ilk o zaman tadarsın, anne kokusuna hasret bir küvezliğin olur hasreti de tatmış olursun, sonra güvensizlik kaplar minicik yüreğini ağlarsın yine ağlarsın anlayacağın ömür kadar uzun bir mesafeyi yaşam kadar kısa bir solukta saniyelerle cebelleşirken süslü dünyanın faniliğine bağışlarsın. Aldanırsın.
Zaman geçer yaşlanırsın, veballerin dolanır boynuna, gırtlağına düğümlenir aldığın soluklar dizlerin nasırlaşır secdede. ‘Af’ en büyük kurtarıcındır, tövbe en tesirli tesellindir. Ah! Edersin geçmişine, işe yaramaz pişmanlıkların, geriye dönüş yoktur çünkü.
Zemheri düşer baharlarına, ellerin buz keser, yavaş yavaş teslim olursun zamana
Tenin üşür, ikrarın lal olur, kar yağar saçlarına, kanın çekişir teslim olma vakti gelir
Nurdan bir ışık belki zifiri bir karanlık eşliğinde dürülmüş defterlerin koltuk ardı edilir, ömürlük bir çift dostuna. Şahitliğin istenir ‘müslüman’lığa edebilirsen ne mutlu Eyvallah yakışır sonuna…
Velhasıl adım adım ilerlersin önce bebekliğin gelir düş kurumlarına ,sonra çocukluğun cıvıl cıvıl, sevdiklerin gelir; anıların, öfkelerin, sevdaların, mutlulukların, sevabların, günahların, planların…
Sonra karanlık…
Bir hıçkırıklık can
Son soluk
Dünyaya dair
Misafirliğin sonu
.
.
.
Suallerle hafiflersin, okundukça yazılanlar damla damla yaşlar akıtırsın alnından ya da nurlanırsın cennete yakışır bir semada
En güzeli sona saklanmıştır aslında
Aslını/ Rabbini görürsün
İstiyorsan sevdiğin bir şeyi vazgeçersin sevdiğin başka bir şeyden…
Bir misafirhanenin kul nezdinde ki varlıklarıyız maksat ibadet… Rabbim bizi yolundan ayırmasın …(Âmin)