DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 4,9%
Achievements

Son sÖz
SON SÖZ
Mümin olarak, insan dünyada ki zararlı ve kârlı olan herşeyi nasıl ayırt edip, kendisini zararlı olan herşeyden muhafaza ediyor, fakat insan ahiret işlerine gelince hiç böyle zarardan dönmüyor. Bir kişi bakıyorsun virdini çekmiyor, günahlara dalıyor ve böylece devam ediyor. Bu insan demiyormu ki, işte benim şu anki halim ahiretime zarar vermektedir. Ben cennetten uzaklaştım cehenneme müstehak olarak mahvoldum. Allahu Zülcelal'in rızasını kazanamayıp, imtihanı kaybedenlerden olacağım.
İnsan dünyadaki zarardan hemen dönüyorsa, ahiret için zararlı olan herşeyden bir an önce dönüp, Allahu Zülcelal'in emir ve nehylerine sarılmalıdır.
Bazen benim dikkatimi çeken bir konu vardır. İnsan namaz kılamıyorum, virdimi çekemiyorum ve günahlara dalıyorum diyor. Daha sonra bu şekilde senelerce devam ediyor. Bu durum çok yanlıştır. İnsan geçici olan dünyanın zararından hemen bir saniye geçirmeden dönüyor. Ahirette edeceği zarara hiç aldırmıyor.
İnsan düşünmelidir. İnsan ahirette edeceği zarardan en az dünyadaki zarar gibi sakınmalıdır. Ve bu zarardan bir an önce kendisini kurtarmalıdır.
Bir gün Hatem-i Tai (k.s)'ye;
'Amellerini hangi esaslara dayandırırdın?' diye sordular. Hatem-i Tai (k.s) bu soruyu şöyle cevaplandırmıştır;
'İşlediğim amelleri şu dört esasa dayandırdım:
1-) Bildim ki, benim bir rızkım var ve bu rızkım beni aşıp başkasına gitmez. Tıpkı başkasının rızkının sahibini aşıp bana gelmediği gibi. Bu prensibe güvendim.
2-)Bildim ki, üzerime farz kılınmış öyle bazı ibadetler vardır ki, onları benim yerime başkası yerine getiremez. Bu düşünce ile kendimi o ibadetlere adadım.
3-) Rabbimin her an beni gördüğünü bilerek, O'ndan utanmayı prensip edindim.
4-) Hızla bana doğru gelen bir ecelim olduğunu bilerek ben ona doğru gitmeyi prensip edindim.
'Ecele doğru gitmek' demek iyi ameller işleyerek ona karşı hazırlıklı olmak, Allahu Zülcelal'in yasak ettiği şeylerden kaçınmak ve bu yolda sebat ederek hayırlı bir akıbete erebilmek için Allahu Zülcelal'e yalvarmak demektir.
Buna göre insan hayatının değerini bilmeli ve yaşadığı her anı ganimet bilerek; 'Acaba bir an sonraki halim ne olacak?' demeli, bunun yanıda ölülerin duyacağı pişmanlığı düşünmelidir. Bilindiği gibi ölüler iki rekat namaz kılmak için veya 'Lâ ilâhe illallâh' diyecek kadar hayata dönmeyi temenni edeceklerdir. Oysa şimdi bizler onların temenni edeceği fırsata sahib olduğumuza göre pişmanlık ve nedamet günleri gelmeden, herkes kendisini olanca gayretiyle Allahu Zülcelal'e ibadet etmeye vermelidir.
Allahu Zülcelal hepimizi muvaffak eylesin İnşaallahu Teala...
Mecnun Misali
Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama. Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil
Mevlâ’dır Hep…