"Süphesiz zikir ehlini arastirmak için yollarda dolasan ,Allah"in birtakim Melekleri vardir.Allah"i zikreden /hatirda tutan bir topluluk bulduklarinda birbirlerine:"Aradiginiza gelin!"diyerek seslenirler.Bunun üzerine gelip kanatlariyla yakin semaya kadar onlari kusatirlar.Rableri onlardan daha iyi bildigi halde onlara:"Kullarim ne söylüyorlar?"buyurarak sorar.Onlar:"Seni tesbih ediyorlar,tekbir getiriyorlar,Sana hamdedip Seni yüceltiyorlar."derler.Allah."B eni gördüler mi?"buyurur,onlar:"Hayir vallahi Seni görmediler."derler.Allah:"Beni görselerdi nasil olurlardi?"buyurur.Onlar:"Eger seni görselerdi daha çok kulluk eder,daha çok yüceltirler,daha çok tesbih ederlerdi."dediler.ALLah:"Bend en ne istiyorlar?buyurur.Meleklere:" Senden cenneti istiyorlar."derler.Allah:"Cenn eti gördüler mi?"buyurur.Onlar:"Hayir ,vallahi cenneti görmediler."derler.Allah:"Ya cenneti görselerdi nasil olurlardi?"buyurur.Onlar:"Eger cenneti görselerdi daha çok istekli olurlardi,daha çok hevesli olur ragbetleri daha büyük olurdu."derler.Allah:"Hangi seyden dolayi siginirlar ?"buyurur.Onlar:"Cehennemde n ."derler.Allah:"Cehennemi gördüler mi?"buyurur.Onlar:"Hayir,valla hi cehennemi görmediler."derler.Allah:"Ya cehennemi görselerdi nasil olurlardi?"buyurur.Onlar:"Eger cehennemi görselerdi cehennemden daha çok kaçinir,daha çok korkarlardi."derler.Allah:"Ben im onlari bagisladigima sizi sahit tutuyorum."buyurur.Bu sirada meleklerden bir melek:"Içlerindeki falan kimse onlardan degildir,sadece bir haceti için oraya gelmisti."der.Allah :"Onlar öyle bir topluluktur ki kendileriyle birlikte oturup düsüp kalkan kimse de saki(isyankar,günahkar)olmaz." buyurur."demistir. (Ebu Hureyre(r.a)dan rivayeten)