Makarna doğal olarak bünyesinde kolesterol içermez. Pişirildikten sonra ilave edilen sos vb. maddeler ile kullanılan yağ dikkatli seçildiğinde kolesterol diyeti yapanlar için ideal bir mönüdür.
Makarna iyi bir enerji kaynağıdır. 1 porsiyon makarnada (300g) 423 kcal enerji verir. Vitamin ve mineral deposudur. 1 porsiyon pişmiş makarna (300g) ile; günlük tiaminniacin
riboflavin
folik asit
pantatonik asit
demir
potasyum magnezyum ihtiyacının %20�sini karşılayabilmek mümkündür. Sodyum içeriği çok düşüktür.
Makarna hem içerdiği vitaminler açısından hem de gün boyu tokluk hissi yarattığı için uzmanların özellikle diyet yapanlar için önerdikleri bir besin maddesi;
Makarnanınesmer pirinç ya da bulgur gibi hem uzun süre tok kalmayı sağladığı
hem de sağlıklı kilo vermeye yardımcı olduğu bildirildi.
Diyetisyen Ayşegül Uğuraldiyet yaparken özellikle vücudun ihtiyaç duyduğu enerjinin temel kaynağı olan karbonhidratları da almak gerektiğini kayderek
''Kalorisi ve yağ oranı çok düşük olan makarna
vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir. Formuna dikkat eden herkes hafif bir sosla yapılmış makarnayı
gönül rahatlığıyla her gün yiyebilir. Makarna
sağlıklı beslenmenin en temel unsurlarından biri ve en çok kullanılması gereken besinler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar makarna kullanımının yoğun olduğu ülkelerde
mide ve bağırsak kanserine daha az rastlandığını ortaya koyuyor'' dedi.