DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Rasulullahın Tarak Kullanması
Rasulullahın Tarak Kullanması
1167) Enes şöyle dedi:
"Rasulullah (s.a.v.) sakalım ve saçlarını sık sık su ile (ıslatarak) tarardı.
1168) Enes şöyle demiştir:
"Rasulullah (s.a.v.), gece yatacağı yere miskavini, tahau «uyunu ve tarağım koyar, geceleyin uyanınca, dişlerini misvakler (fırçc ), ab-dest alır ve tarardı.
Rasulullahın Saçlarını Ayırması
1169) îbn Abbas şöyle demiştir:
"Ehl-i Kitab saçların? ayırmayıp tarardı. Müşrikler ise saçlarını ayırırlardı. Rasulullah kendisine hususi emir gelmeyen konularda Ehl-i Kitab'a uymayı tercih ederdi. Onun için saçlarını alnının üstüne salı*yordu. Daha sonra saçlarım ayırmaya başlamıştır.
Rasulullahın Gülyağı Kullanması
1170) Enes şöyle dedi:
"Rasulullah (s.a.v,) başına sık sık gülyağı sürer ve sakalını tarar*dı.
Rasulullahın Aynası
1171) Enes şöyle dedi: Rasulullah (s.a.v.) aynada yüzüne baktığında şöyle derdi:
"Benim yaradılışımı ve huyumu güzelleştiren, başkasında kusur olanı bende süs yapan Allah'a hamdolsun.
1172) Enes şöyle dedi:
Rasulullah (s.a.v.) aynadan yüzüne baktığında şöyle derdi:
"Beni düzgün bir şekilde yaratan, yüzümün şeklini Kerim (yüce değerli) yapan ve onu güzelleştiren, beni müslûmanlardan kılan Allah'a hamdolsun.
1173) Hz. Aişe şöyle dedi: Rasulullah (s.a.v,) aynaya baktığında:
"Allah'ım! Beni güzel yarattığın gibi ahlakımı da güzelleştir" derdi.
1174) Hz. Aişe şöyle dedi:
"Savaşlar için, Rasulullah'm gülyağı tarağını, aynasını, iki maka*sını, sürmedanlığmı ve misvağını hazırlardım."
1175) Hz. Aişe şöyle demiştir:
"Rasulullah (s.a.v.), şu yedi şeyi ne seferde ne hazarda yanından ayırmazdı; gülyağı şişesi, tarak, ayna, sürmedanlık, misvak, iki makas, saç ayırma kemiği.
Rasulullahın Sakalından Alması
1176) Amr îbn Şuayb'in dedesi şöyle derdi:
"Rasulullah (s.a.v.), sakalının boyundan ve yanlarından alırdı.
Rasulullahın Bıyıklarını Kırpması
1177) îbn Abbas şöyle dedi: "Rasulullah (s.a.v.) bıyığını kırpardı."
1178) Ebu Abdillah el-Ağarr şöyle anlattı:
"Rasulullah (s.a.v.), cuma namazına gitmeden önce bıyığını kırpar ve tırnaklarının uzayanını keserdi