1-Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarınıinmeyi
diyabeti
yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. Ceviz tüketimi kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor
kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.
2-Cevizdeki fitosterollerkalın bağırsak
göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor
bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
3-Cevizdamarlarda daha az pıhtılaşma özelliği olan kan tipinin üretimine ve iyi kolesterol oranının kötü kolesterol oranına göre artmasına yardım ediyor
kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabiliyor.
4-Cevizdeki l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sisteminin rahatlamasını sağlıyor. Cevizdeki yağ asitlerinin kalp hastalıklarını önleme etkileri var.
5-Beyne benzeyen cevizkavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz hala beyin gıdası olarak kabul ediliyor
bu ülkelerde öğrenciler
sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükseltebileceklerine inanıyor.
6-Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda daha yüksek hiperaktif olma özelliğidaha fazla öğrenim ve davranış bozuklukları
daha fazla huysuzluk ve uyku düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz
bu sorunları önleyen omega-3 bakımından çok zengin.
7-Cevizdeki yağ profilifitosteroller ve magnezyum
safra taşı oluşumunun önüne geçiyor
8-Cevizdeki melatoninbeyin bezesi tarafından salgılanan melatoninin insan vücudunun kullanıma hazır formunu içeriyor. Melatonin
gece çalışan ve zaman farkından dolayı uyku düzensizliği çeken kişilerde uyuma rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor.
9-Cevizinantioksidan özelliği dolayısıyla kardiyovasküler ve sinir sistemine zarar veren parkinson ve alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların gelişimini erteleyebileceği veya azaltabileceği ileri sürülüyor.
10-Cevizantioksidan savunmada önemli olan birtakım enzimlerde zorunlu kofaktörler olarak görev yapan manganez ve bakır içeriyor.
alıntı