Tunus Baklası ( çemen ) : İki bardak suya 1 kaşık çemen konur ve orta ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilir.



Yulaf : Yemeklerden önce veya iki yemek arası orta ateşte pişirip içmelidir.



Mersin Yaprağı : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.



Okaliptus : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.



Karadut Yaprağı : 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı hulasası konur. Yemeklerden önce içilir.



Ceviz Yaprağı : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.



Zeytin Yaprağı : 30 g. yaprak ince kıyılıp 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.



Ardıç Tohumu : 30 g. ardıç 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden sonra 3-4 çay bardağı içilir.



Böğürtlen

Adaçayı

At kuyruğu (kırkkilit otu)

Bitkilerle yapılan tedavilerin yararlı olabilmesi için yukarıdaki tedavi şekillerinin en az 2-3 ay sürekli uygulanması gerekir.