Haykırmak istiyorum…
Haykırmak geliyor bazen içimden neden demek?bunca yanlışın üzerine bina edilen yanlışlar kaplamış gibi etrafımı…her insanı anlamaya çalışmak beni farklı taraflara itiyordu.Her insan bir ummandı karşımda her insan seviyordum,yaratılanı sevmek yaratandan ötürü hasleti sarmıştı bedenimi..derken bunun ötesinde insanlık dersinden yoksunlar çıkıyordu karşıma azmimi kırmaya çabalıyorlardı sanki,anlayamıyordum.Bir insan ki yaratılmış bir halife idi,sorumluluğu ağırdı.Yani sınav veriyordu her an,her an bir yeni sınav başlıyordu.
Derken bizi böldüler… Kimimize dinci kimimize solcu, sagcı dediler, parça parça etmeliydiler ki kolay lokma olmalıydı. Çabuk yutmalı ve hemen sindirmeliydiler. Akif’im ondan demiş olsa gerekti günümüze ışık tutarcasına, bize aman ha dercesine diyordu ki:
“Girmedikçe bir topluma tefrika, düşman giremez.
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez."
M. Akif Ersoy
Önce tefrika soktular, içimize her kabahatin sonucunda İslamcı harekat suçlanmaya başlandı.şeriatı her kesin kafasına öcü gibi soktular.Biz oyunlar oynanıyor dedik durduk,derin devletin işi dedik adı yeni yeni konmaya başlandı:Ergenekon terör Örgütü…
Neler yapmamışlar ki…içlerinde kimler yokmuş ki..En Saygın(!)lar birer birer tutuklanmaya başlandı.Kendi amaçları için ülkeyi ne hale getirmişler.
Bütün gençlik modaya kapılmış,çağdaşlaşmayı açılma kabul etmiş,ne kadar çok açılırsam o kadar çağdaş olacağına inandırılmış..Halbuki çağdaşlaşma Fen de,teknoloji de ilerde olmak olduğu unutturulmuş.
Düşünmek İstiyorum… Ki düşünmeyi ve düşündüğünü suç saymışlar fikir belirttiği için hapisler yatırmışlar, Suçu: Dogruyu konuşmak!
Dünya Müslümanları paramparça olmuş bugün 2 milyon Yahudi dünyaya kafa tutar hale gelmiş. Kimse bizi 1,5 milyar Müslüman alemini nasıl böldüğümüzü söylemez olmuş. Efendimiz(sav) bakın ne diyordu:
Hz Sevbân (ra) anlatıyor: Rasûlullah (sav) buyurdular ki:
"Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi birbirlerini çağıracakları zaman yakındır"
Orada bulunanlardan biri: "O gün sayıca azlığımızdan mı?" diye sordu
"Hayır!” buyurdular“Bilakis o gün siz çoksunuzLakin sizler bir selin getirip yığdığı çerçöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan çerçöpler durumunda olacaksınızAllah, düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!"
"Zaaf da nedir ey Allah'ın Rasûlü?" denildi
"Dünya sevgisi ve ölüm korkusu!" buyurdular
(Ebû Dâvûd, Melâhim 5)
İşte bizi böyle böldüler… sayımız fazla ama gücümüz kırık, Kendimiz bölük bölük…
Düşünmek İstiyorum
Ve artık doğruyu Haykırmak istiyorum……..