DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Efendimiz (sav)'i bilinmeyen yönleriyle tanimaya var misiniz?
DOYMADIN MI?
Mescide yakin bir yerde Habesistanli zenci müslümanlar, yerel oyun oynamaktadirlar. Efendimiz (sav)'in aklina esi Hz.Aise gelir. Eve gider ve:
-" Ayse gel, sen de seyret." der.
Hz.Aise oyunu;
-" Ben de yanagimi Allah'in Elçisi'nin omuzu üzerine koyarak seyretmeye basladim." diye anlatir.
Oyun uzun sürer, efendimiz (sav) arada bir;
-" Doymadin mi?" diye sorar. Hz.Aise kendi deyimiyle " Bana sevgisini denemek için":
-" Hayir" diye cevap verir.
Efendimiz (sav) yorulmasina ragmen sesini çikarmaz ve ayak degistirerek dikilmeye devam eder...
Sadik arkadasi Ebu Hureyre ile bir gün Hz.Fatima'nin evine giderler. Torunlarini görmek, sevmek istemistir. Kapidan girer girmez Hasan'i arayarak:
-" Küçük adam orada mi? Küçük adam orada mi?" diye sorar.
Badi badi kosarak gelen torununu kucaklarken bir yandan da dua etmektedir.
-" Ey Allah'im! Ben onu seviyorum, senin de onu ve onu sevenleri sevmeni diliyorum."
Bir yolculuk sirasinda Hz.Aise'yi tasimakta olan deve aniden parlayip hizla kosmaya baslar. Durumu gören Efendimiz (sav):
-" Eyvah esim!" diye bagirir.
Ve deve arkadaslari tarafindan yakalanip da tehlike atlatilincaya kadar sakinlesmez, endisesi yatismaz...
Ebu Süfyan'in oglu Muaviye yeni müslüman olmustur. Namazda konusulmayacagini bilmemektedir. Ve bir gün Efendimiz (sav)'in arkasinda cemaatle namaz kilarlarken konusur.
Hapsiran birine:
-"Allah sana merhamet etsin." der.
Namazin bozulacagindan ötürü telaslanan müslümanlar, el kol isaretleri ve bakislariyla uyarip, onu susturmak isterler. Bu durum Muaviye'yi daha da heyecanlandirir ve konusmaya devam eder:
-" Ne var, ne bakiyorsunuz? Hiç bisey anlamadim."
Müslümanlar bu kez de elleriyle bacaklarina vurarak muaviye'yi sustururlar. En sonunda namaz biter. Fakat Muaviye heyecan ve suçluluk duygusundan ter içinde kalmistir.
Efendimiz (sav) yanina sokulur:
-" Namaz kilarken" der, dünya ile ilgili konusulmaz. Namaz; tesbih, tekbir ve Kuran okumaktan olusmustur."
Muaviye bu olayi yillar sonra "O'ndan daha güzel ögreten birini görmedim. Beni ne azarladi, ne de sövdü..." diye anlatir...