malzemeler:
  • bir paket250 gr oda isisinda tereyagi
  • bir cay bardagi sivi yag
  • bir cay bardagi sut
  • bir yumurta sarisi icine beyazi disina (susamlari yapistirmak icin)
  • bir tatli kasigi seker
  • bir tatli kasigi tuz
  • bir cay kasigi kabartma tozu
  • aldigi kadar un
uzeri icin:susam,corek otu, yumurta sarisi,hashas
ici icin kekik,kirmizi toz biber (aci olabilir )

yapilisi:
  • hamur malzemesi ile hamuru hazirlayin
  • hamuru 4 e dilerseniz 5 e bolun
  • ilk hamura kekik ekleyin ve kurabiye kalibi yada elinizle sekillendirerek 170 derece pisirin
  • o piserken diger bir parca hamura kirmizi toz biberi ekleyip tekrar sekil verin sirasini beklesin
  • arasi peynirli kurabiyler icin aci krem peyniri ince actigim kurabiye icine koydum ve ayni sekilde diger bir kurabiye ile uzerini kapatip uzerine yumurta sarisi surup corek otu ile susledim(alttan 4. siradaki kurabiyeler)ortasi yumurta sarisi gibi duran kurabiyede peynirli krem peynir acili oldugu icin rengi oyle
  • diger bir peynirli kurabniye ise alttan birinci olan
  • bir parca hamuru actim kasikla krem peyniri hamura guzelce surdum ve rulo yaptim
  • bicak yardimiyla verev keserek pisirdim hepsi cok lezzetli ve guzel oldular karisik kurabiye sevenler icin guzel bir secenek artik pastane yolunu unutun bence))
  • kalan hamuru sekillendirerek once yumurta beyazina sonra suam,corekotu yada hashasa batirarak degisik tadlar ve goruntuler elde edebilirsiniz AFIYET OLSUN