Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Günün Yemegi

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Günün Yemegi


    Peynirli Poğaça-2
    Malzemeler:
    • 1 yemek kaşığı toz maya
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 2 adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
    • Aldığı kadar un ( yaklaşık 5- 6 su bardağı un )
    İç malzemesi:
    • 150 gr lor
    • yarım demet maydanoz
    Yapılışı:
    1. 2 su bardağı sütü ve yağı karıştırın biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
    2. 1 yemek kaşığı toz mayayı ılıttığınız sütün 1 bardağına ilave edip, karıştırıp kabarmaya bırakın..
    3. Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
    4. Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
    5. Üzerini örtün. ( bu şekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar mayalandırın)
    6. Bu arada içini hazırlayın.Lor ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın. Tuzsuz lor ise 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin
    7. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve daha sonrada istediğiniz şekli verip bir tepsiye dizin.
    8. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.


    Seni çok Özledim Annem

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    buda nefis görünüyor, oruçluyumda bak canım çekti akşama yapma gönder bari

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi



    PİLİÇLİ SİGARA BÖREĞİ

    Malzemeler :
    2 çay bardağı Banvit Diyet (ince ince kıyılmış)
    1 çorba kaşığı piliç yağı (veya zeytinyağı)
    1 çay bardağı taze yeşil soğan (çintilmiş)
    1 çay bardağı maydanoz (çintilmiş)
    1 çay bardağı domates (çintilmiş)
    1 çay bardağı patates (rendelenmiş)
    1 adet yumurta


    Hazırlanışı :
    Kıyılmış Banvit diyeti, piliç yağı ya da zeytinyağında hızlı ateşte 3 dk. çevirin

    Patates ve soğanı ilave edip 3 dk. sonra ateşten indirin. Baharat, yumurta, peynir ve maydanozu pilice karıştırın.
    Yufkayı, sigara böreği saracak şekilde kesip harçtan 1'er çorba kaşığı koyarak sarın. Sonra kızgın yağda kızartın. Domates ve biber ile süsleyerek ister sıcak, ister soğuk servis yapın.


    Seni çok Özledim Annem

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi




    <SPAN style="FONT-FAMILY: Arial"><STRONG><FONT color=red>Malzemeler:


    Seni çok Özledim Annem

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 8.447, Level: 61
    Points: 8.447, Level: 61
    Level completed: 99%,
    Points required for next Level: 3
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Hakikatbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    781
    Points
    8.447
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    sen yapmışsan on üzerinde n on...ellerine sağlık.....
    ........SEVDASI BÜYÜK OLMAYANIN EYLEMİDE BÜYÜK OLMAZ...........

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    Ezogelin Corbasi


    Malzemeler :
    3 çorba k.kırmzı mercimek
    3 çorba k.pirinç
    3 çorba k.bulgur
    1 soğan
    3 çorba k.un
    2 çorba k.salça
    3 çorba k.tel şehriye
    1 çorba k.tereyağı
    pulbiber
    nane
    su
    sıvıyağ

    Hazırlanışı :
    İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.


    Seni çok Özledim Annem

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    malzemeler:1.karnabahar
    2.300gr kaŞar
    3.2 yumurta
    4.yarim cay bardaĞi un
    5.sivi yaĞ



    yapiliŞi:
    Önce karnabahari erik Şekilde doĞruyoruz.daha sonra haŞliyoruz fakat cok haŞlanmiŞ olmayacak biraz diri kalacak.sonra ayri bir kapta yumurta ve unu Çirpiyoruz.ve haŞladiĞimiz karnabahari suzdukten sonra unlu yumurtali kariŞimi ilave ediĞ kisik ateŞte soteliyoruz.ocaktan aliyoruz.borcamin icine hafif un serpiuyoruz ve hazirladiĞimiz kariŞima tabii ki tuzu da ilave ettikten sonra borcama boŞaltiyoruz.sonra uzerine bolca kaŞar rendeliyoruz ve 300 derecelik firinda uzeri nar gibi kizarincaya kadar piŞiriyoruz.


    Arzu edenler icin:

    Sosu:1.500 gr yoĞurt.
    Nane
    kirmizi biber

    malzemelrin hepsini cirpiyoruz.firindaki karnabahari aliyoruz kek gibi kesip servis tabaĞina koyuyoruz ve hazirladipimiz sosu da yanina koyuyoruz afiyet olsun


    Seni çok Özledim Annem

  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi



    ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA


    Malzemeler :
    50 adet sardalya balığı
    50 taze asma yaprağı
    Marinad malzemesi:
    Tuz
    2 adet limon suyu
    1 tatlı kaşığı toz beyaz biber
    1 su bardağı zeytinyağı



    Hazırlanışı :
    Sardalya balıklarını baş ve kuyruk kısımlarını koparmadan, orta kılçıklarını dikkatlice çekip çıkartın.Pullarını bıçakla kazıdıktan sonra yıkayın.
    Marinad malzemesini bir kasede çırparak karıştırın. Balıkların suyunu süzdükten sonra genişçe bir kaba alın ve üstüne hazırlanan karışımı dökerek bir süre dinlenmeye bırakın. Asma yapraklarını tuzunun gitmesi için ılık suda bekletip yıkayın. Yaprakların parlak olan dış tarafları alta, damarları olan iç tarafları da üste gelecek şekilde tezgaha koyup düzeltin. Yaprağın bir kenarına balığı yerleştirin ve yuvarlak sarın. Balığın baş ve kuyruk kısmı açıkta kalsın. Yaprakların renkleri değiştiğinde sardalyalar pişmiş demektir. Pişen balıkları servis tabağına dizerek sofraya sıcak olarak getirin.


    Seni çok Özledim Annem

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    Fırında Karnıyarık



    Malzemeler:

    6 adet patlıcan,1 adet soğan,2 yemek kaşığı salça,300 gr kıyma ,kırmızı biber,tuz ,patates,yeşil biber,sıvı yağ,1 adet domates...

    HAZIRLANIŞI:
    Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup hafif şekilde kızartılır.Bu sırada bir tarafda soğan doğranıp,pembeleştikten sonra salçası kıyması eklenir içine domates doğranıp ilave edilir .tuz kırmızı biberde eklendikten sonra pişmesi beklenir.daha sonra kızaran patlıcanlar bir tepsiye alınıp ortaları çizilip açılır,hazır olan içimizi eşit şekilde doldurdıktan sonra .üzerlerine patlıcanların büyüklüğünde doğradıgımız patateslerimiz kızartılıp tepsideki patlıcanlarımızın üstüne koyulup fırına verilir .20-25 dakika sonra karnıyarığımız servise hazır olur.


    Seni çok Özledim Annem

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Günün Yemegi

    ArmutluMilföySüprizi (8 Kişilik)

    Malzemeler
    8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
    4 Olgun Armut
    3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
    500 gr Krempeynir
    2 Yumurta Sarısı


    Yemeğin Tarifi
    Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
    Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
    Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.
    Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin. Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.
    Kıymalı Milföy Sürpriz Dilerseniz tatlınızın yanına tuzlu milföyler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 300 gr kıymayı küp doğranmış 1 soğan ve iki sarmısakla yoğurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp hamurları doldurun.


    Seni çok Özledim Annem

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Günün Hadisi
    By ArzuNur in forum Hadis Bahçesi
    Cevaplar: 592
    Son Mesaj: 26.03.19, 19:20
  2. **Günün duası**
    By İslam-Gülü in forum Dua Deryası
    Cevaplar: 492
    Son Mesaj: 31.07.17, 07:32
  3. Günün Ayeti
    By ArzuNur in forum Resimli Ayet & Hadisler.
    Cevaplar: 487
    Son Mesaj: 27.12.16, 08:38
  4. **Günün sözü**
    By Konyevi Nisa in forum Hikmetli Sözler
    Cevaplar: 33
    Son Mesaj: 23.09.08, 12:54
  5. Ciger Yemegi
    By Konyevi Nisa in forum Et Yemekleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01.07.08, 08:41

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •