DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

Kiyamet!!!!!!!!!!!!!!
Ebulleys Semerkandi Hz. Nin Kitabından yazıyorum boş Kaldıkça Devam Etcem Yazmaya biraz uzun bir konu ama Dikkatle takit Edip Okuyunuz...
Selamun Aleykum ve Rahmetullahi Veberakatuhu
Rahman ve Rahim olan Allahın Adıyla.
Kıyamet
Fakih anlatıyor.
Bir gün Resulullah’a Sordum,
Ya Resulullah Kıyamet günü Seven sevdiğini hatırlayabilirmi?
Üç yerde hatırlayamaz buyurdu,
1 Tartıda
2 Defterin verilişinde
3 Birde oradakilerin üzerinde cehennemden bir boyun eğilip şöyle dediği zaman,
BEN ŞU ÜÇ ZÜMREYİ YAKALAMAKLA MEMURUM
Allahtan Başka bir ilaha tapanlara
İnatçı zalimlere
Hesap gününe inanmayanlara
Daha sonra bu saydıklarının üstüne yumulur ve onları yakalayıp cehennemin dibine atar,
Cehennemin üzerine kurulan köprü vardır kıldan ince kılıçtan keskindir. Ona bağlı dikenli teller vardır ve demir çengeller vardır onun üzerinden yıldırım gibi geçen insanalarda vardır fırtına gibi esen insanlarda vardır yalnız Müslümanlar kurtulur Müslüman olmayan o dikenli tellere çengellere takılarak cehenneme yüz üstü yuvarlanır.
Ebu Hureyre den rivayet edilen bir hadis-i şerif şöyledir.
Birinci Sürla ikinci sür arasında 40 yıllık bir zaman vardır.
Sonra Allah’u Teala Semadan bir su yağdırır, bu su erkeklik suyuna benzer bunun üzerine yeşillik biter gibi mahlukat çıkmaya başlar.
Başka bir HAdistede Ebu Hureyre Şöyle bildirir.
Allah’u Teala Sür’u yarattıktan sonra onu İsrafil’e verdi İsrafil onu ağzına koymuş gözünü arşa dikerek üfleme emri nezaman kendine verilecek ona bakmaktadır.
Sonra Ey Allah’ın Resulu Sür Nedir diye sordumda
Sür Nurdan bir Boynuzdur
Şekli nasıldır diye sorduğumda “geniş çaplıdır beni peygamber olarak gönderene yemin olsunki onun genişliği yer gök alanı kadardır ona üç defa üfleni”
Korku için
Ölüm için
Dirilmek için
Bu durum Kur’an da şöyle anlatılır.
“Sür’a Üflendiği gün yerde gökte ne varsa sarsılır, Ancak Allah’ın dilediği kalır” (Neml 87)
Yine o gün Çocuklar birden yaşlanır, Şeytanlar kaçmaya başlar
Bu Mana şu ayette geçer.
“Ey İnsanlar! Kıyametten korkunuzi Kıyamet sarsıntısı büyük bir şeydir. O gün süt emziren analar süt verdiklerini unuturlar, hamile kadınlar çocuklarını düşürürler insanları sarhoş görürsün ancak sarhoş değildirler Allah’ın azabı çetindir. (Hac 12)
Ve Allahın dilediği kadar o halde kalırlar
İkinci üflemede Allah’u Teala İsrafile emir verir ölüm üflemesini yaptırır OZaman Allahın dilediği hariç yerde gökde ne varsa ölür, bu durumda şu ayetle Sabittir, “Süra üflendiği zaman göklerde ve yerde olan canlılar ölür Ancak Allahın dilediği kalır (neml 87)