2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Yurekte kanayan yara kerbela

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Yurekte kanayan yara kerbela

Yer; Kerbela, toprak; kan renginde, toprak kan kokuyor. Çöl; toz-duman, çöl yanıyor! Dudaklar kupkuru, dudaklar çatlak çatlak. Resulullah Torunları çığlık atıyor: Su!.. Baba bir yudum su!...
    Hz Zeynep yalvarırcasına: Yavruma su!... Ne olur, Allah rızası için bir avuç su!..
    İmam Hüseyin bir hamle daha yapıyor Fırat'a doğru; Atlar kişniyor..kalpler göğüs kafesini delercesine çarpıyor..kılıçlar şakırdıyor..kılıçlar göğüs kafesinde parlıyor.
    YKılıçlar iniyor...at düşüyor..kılıç düşüyor, kol düşüyor. Abbas düşüyor, Ebulfez düşüyor, Ali Asker düşüyor ve İmam düşüyor! Resulullah'ın öptüğü yere bir kılıç düşüyor: Baş kesiliyor..
    Kara bulutlar çökmüş Kerbela çölünün üstüne. Gök alemi yasa bürünmüş, Ehlibet'e ağlıyor. Resulullah (A.S) kucak açmış şehitlere: Gelin!.. diyor. Hakkım size helaldir! Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseydiler yine davamdan vazgeçmeyecektim. Allah şahittir ki, sizden razıyım! Yanında İmam Ali ve Fatima boyun bükmüş, O'nun yanında el-pençe divan durmuşlar. Gelenlere Adn Cenneti'nin ırmaklarından altın kaselerde su verecekler. Ya geride kalanlar!...Onlara yas tutuyor, onlara ağlıyorlar hazin... hazin...

Yer; Kerbela, ümmet; Kufeliler!..Yere batsaydı böyle bir mekan!...Olmaz olsaydı böyle bir ümmet!..

Düşman?: Allah'ın birliğine ve Resul'una iman etmişlermiş.. Resulullah evlatlarının katilleri.
    Efendimin bıraktığı "iki emanet"ten birini ezip geçerken, diğerini de biçip geçerken, ne dediler, ne düşündüler acaba?
    Bu mezalim, bu Allah'a isyan, bu cehalet, bu saltanat hırsı...Bu, bindörtyüz senedir İslam'ın kalbine saplanmış paslı hançer! Bu; alim ile cahilin, ehil ile gaspçının, zorbanın savaşı.

Bağışla beni ey Şehid-i Kerbela!
    Birisi, Kerbela'yı saza-söze döktü: Ne "Yezid"i tanıdı, ne de seni anladı.
    Birisi, mersiyeler okudu; ağladı, ağlattı..Ne okuyan anlattı ve ne de ağlayan anladı. Feryad-ı figan ettiler; sine vurdu, kan akıttılar. Fakat, Kerbela'da akan kanın sebeb-i İlahi'sini anlayamadılar.
    Birisi ise, kenar durdu; ben taraf değilim, dedi, ya Hüseyin! Ne "Yezid"ten yana, ne de senden. Aynı Kufeliler gibi: Ne Hakk'ın yanında, ne de Batıl'ın. Ne zalimin yanında, ne de mazlumun.
    Kerbela çölünün turabı olsam, Fırat'tan su taşıyanın, beni huzuruna kabul eder, bağışlarmısın?

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart Cevap: Yurekte kanayan yara kerbela

ALLAH razı olsun ablacım..

Seni çok Özledim Annem