DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

Efendimiz'in TAiF'ten dönerken yaptigi dua
Efendimiz'in TAiF'ten dönerken yaptigi dua
Bilindigi gibi Efendimiz(sav) amcasi Ebu Talib�in vefatiyla Kureys müsriklerinin baskilarini alabildigine artirmasi üzerine Taif sehrine gitmis, orada on gün kalmis, ama davetine karsi horlanma, tezyif ve tahkir görmüs, taslanmisti. Bunu üzerine geri dönerken gönlü kirik bir sekilde bir çardagin gölgesinde su duayi yapmisti:
Allahim! Kuvvetimin za'fa ugradigini, çaresizligimi, halkin gözünde hor ve hakir görüldügümü ancak sana arz ederim. Ey merhametlilerin en merhametlisi, herkesin zayif görüp de dalina bindigi biçarelerin Rabbi sensin, Ilahi, huysuz ve yüzsüz bir düsmanin eline beni düsürmeyecek, hatta hayatimin dizginlerini eline verdigim akrabamdan bir dosta bile birakmayacak kadar bana merhametlisin.
Ya Rabb, eger bana karsi gazabli degilsen, çektigim bela ve sikintilara hiç aldirmam, fakat senin esirgeyiciligin bunlari da göstermeyecek kadar genistir.
Ya Rabb gazabina ugramaktan, rizandan mahrum kalmaktan, senin karanliklari aydinlatan, din ve dünya islerini dengeleyen nuruna siginirim. Razi oluncaya kadar iste affini diliyorum. Bütün kuvvet ve kudret ancak seninledir...