Önder Sav, Aysun Kayacı ve Demet Akalın...

Zihniyetler çatışıyor…

Siyasetin nabzı yükseklerden uçmaya devam ediyor.

Kimileri siyasi meydanlarda, bazı eski kurt siyasetçiler köşe yazılarında, Aysun Kayacı televizyon ekranında, Demet Akalın sahnede şov yaparken içindeki kusmukları birer ikişer tükürüyor toplumun yüzüne.

Sözüm ona siyasetin zirvesinde oturan Önder Sav, vatandaşın gönlüne yıllardır neden giremediklerinin ispatını son gafı ile birkez daha göstermiş oldu.

'Boşver Araplara para kaptırma' diyen zihniyetin ne Atatürk ile ne de kendine oy veren seçmenle nasıl ilişkilendirileceği konusunda kim ne söyleyebilir ki?

Sav'ın, alaycı bir ifade ile "Bakarsın Muhammed orada bırakmaz seni. Buraya göndermez. Sen yine de şey yapma" düşüncesiyle hacca gidecek bir vatandaşla dalga geçerken -sürekli - içinden geçirdikleri bir kamera sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serildi.

Toplumun her kesiminden tepkilerin yükselmesi üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tepki diye gösterdiği tavır ise sadece seyirlik olduğunu gösterdi.

Beklenen görevden alma ya da istifa henüz gerçekleşmedi, olmayacak gibi de.

Mahalle, ekran, sokak, sahne, medya baskısı bilmem daha kaç çeşidi ile çepeçevre sarıyor bu toplumu…

Vatandaşa baskı yapılması ile yetinmeyen baskı grupları tarafından devletin kurumları da çepeçevre kuşatılıyor.

Nitekim Genelkurmay Başkanı’nın ilaç harcamaları ile ilgili Başbakanla pazarlık yapıldı iddiasında olduğu gibi.

Danimarkalı karikatüristlerin yarım kalan misyonlarının tamamlanması için yapılan son hamle Önder Sav tarafından atıldı.

Müslüman Mahallesi salyangozculara mı teslim ediliyor?

Önder Sav kendini savunmak için yapmış olduğu açıklamada; "Mustafa İnal'ı çok uzun yıllardır tanıyorum. Kendisine takıldım sadece. Ben ne diyeceğimi ne dediğimi bilmez miyim? Orada kamera olduğunu da fark etmedim" derken birkez daha bataklığın içerisine gömülmedi mi?

‘Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol’ ol diyen Mevlana’nın sözlerini CHP afişlerinizde kullanmamış mıydınız?

Bu afişler hazırlanırken Önder Sav vatandaştan oy çalması için dini alet ettiğini de düşündü mü acaba?

Kameralar yokken bu afişler ile ilgili neler söyledi?

Önder Sav kameraların ve vatandaşların olmadığı parti meclisinde daha ağır hakaretler etmediğinin kim söyleyebilir?

Şimdi bunlardan sonra Deniz Baykal çıkıp aynı gururlu nidasıyla ‘biz takiyye yapmıyoruz’ demeyecek mi sanıyorsunuz?

Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaştığını inkar etmeyeceğini beklemeyin sakın!

Kimse dini ne olursa olsun başkalarının inancı ile ilgili boyunu aşan laflar etmemeli, aksi durumda sonuçlarına katlanacağını bilmeli.

Sandık sizin bu sözlerinize son katlanma noktası.

Müslümanlar ile dalga geçen CHP’nin en kilit adamının iki şekil tutum içerisinde olduğunu kendi açıklaması ile tüm Türkiye yakından görme sansını elde etti.

Bu saatten sonra CHP, içerisine düştüğü bu durumu seçmene nasıl açıklar onu araştırmalı, hatta bilmiyorlarsa birazda sağduyulu davranan Mustafa Sarıgül’e danışmalı!

Aysun Kayacı ile topluma hakaret eden zihniyetler çatışması Önder Sav ile boyutunu dine doğru kaydırdı ama Demet Akalın ile kendini başka bir platformda gösteriyor şimdi de.

Önüne gelen hakaret ediyor bu toplumun temel değerlerine.

Müslüman’ı, Kürt’ü, çobanı, köylüsü, Diyarbakırlısı hepsi aşağılanmaya çalışılıyor.

Her eline mikrofon alan ülkemin insanlarına ya da bir değerine sövmeye başladı.

Bu ülkenin savcıları birileri şikayet etmeden çıkıp bu hakaretler hakkında dava açıyorum(!) der mi birgün acaba?

Savcının görevi adaleti sağlamak değil mi? Memlekette her şey parti kapatılarak hallediliyorsa CHP içinde Müslümanlara hakaretten kapatma davası açmak gerekmez mi?

Hani delil lazım olur diye bugünden yazalım da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Bey fazla döküman arayışı içinde olmasın.

Kapatma davalarındaki delillerden bir tanesi de bizden olsun.

Ama her şeye rağmen bu ülkenin kapatmalardan uzak kalması gerektiğini düşündüğümü de bir kez daha yineleyeyim.

Zihniyetler tepede çatışıyor peki aşağıda neler oluyor?

Her gün yeni bir hakaret gelir mi beklentisi içerisinde önüne gelecek sandığı bekliyor vatandaş...

Ayhan Kıskaç