sizlerle çok ama çok beğendiğim ve aslında beni etkileyip namazıma dahada sıkı sarılmamı sağlayan yaşanmış hikayelerdenn bahsetmek istiyorum herkesin buradaki yaşanmış olaylardan etkileneceğini düşünerek sizlerle bu hikayeleri vakit buldukça paylaşıcağım. sizlerinde katılımınızı beklerim inşAllah...kitabın yazarı SAİD DEMİRTAŞ abimizdir Allah c.c ondan razı olsun inşAllah...
ilk olarak
:
Efendimiz(a.s.m)Namazda 103 sayfa okurdu
Peygamber Efendimizin(a.s.m)namaz kılışı öylesine muhteşemdi ki onu tasvir etmekten insanlar aciz kalırdı.
Namaz vakti gelince öyle bir hale gelirdiki Hz.Aişe(ranha)Validemiz şöyle demekten kendini alamamıştır:
--Resulullah(a.s.m)ile konuşurduk.O bize bir şeyler anlatır,biz de Ona birşeyler anlatırdık.Namaz vakti geldi mi,Allah'ın kudret ve azametiyle meşgul olmaktan,sanki o bizi tanımaz biz de onu tanımazdık.İbadetimizi bizi kendi dünyamızdan alır götürür uhrevş atmosfer içine girerdik.
Bir sahabe de,Resulullah'ın namaz kılışını şöyle anlatır:
--Hazret-i Peygamber namaza başladığı zaman çevresinde bulunanlar Onun göğsünden kaynayan buhar kazanının fokurtularına benzeyen bir fokurtu işitirlerdi.
O öyle bir namaz kılardı ki görenler şaşırırdı namazda iken ayakta,rükuda ve secdede o kadar uzun dururdu ki sanki vefar etti sanırlar,heyecanlanırlardı.
Bazen ayakta iken Fatiha'dan sonra 47 sayfa olan Bakara Suresi'ni okur,hatta peşinden Al-i İmran ve Nisa surelerinde ekleyerek bunu 103 sayfaya çıkardığı olurdu.
Rüku ve secdede uzun uzun dualar eder,her gece ayağı şişene kadar namaz kılardı.
Çünkü,namaz kılmaktan başka ruhani ve kalbi olmak üzere bütün duygularıyla zevk ve lezzet alır,büyük bir huzur duyardı.Namazda hissettiklerini ifade etmek için ashabına şöyle derdi:
--Sizin yemek yemekten,su içmekten,muamele-i zevciye-den aldığınız lezzeti, ben namazdan alırım...
(alıntı)