Erişte Çorbası (Malatya) tarifi

için Malzemeler :

  • 1/2 su bardağı kahverengi mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 baş (büyükçe) kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yumurta kadar yağ
  • Tuz - karabiber - yaprak kırmızı biber
  • 1 limon

Erişte Çorbası (Malatya) yemeğinin Hazırlanışı :Bir tencerede yağ eritilir, küp şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek pempeleştirilir. Biber ve domates salçası sulandırılmış olarak koyu­lur. 5-6 bardak et suyu ve su konarak kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış, yıkanmış mercintek suya ilave edilir ve pişirilir. Tuz atılır. Mercimeğe kırılan erişteler ilave edilir. 3-4 taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Serviste isteğe bağlı olarak karabiber, kırmızıbiber ve limon suyu ilave edilebilir.