Amerikalı doktor David Heber�e görebesinler 7 renk grubuna ayrılıyor ve her birinin ayrı işlevi var. Bu renk gruplarına göre yiyerek kanserden bile korunmak mümkün. Listeyi gözden geçirin
hayatınıza yeni bir yön verin.
· Mor: Bu besinler çok güçlü antioksidanyani sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeriyor. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıyor. Patlıcan
böğürtlen
üzüm
şarap
kırmızı lahana
mürdüm eriği.
· Kırmızı: Kansere karşı güçlü bir kalkan olan ve prostat kanserine karşı koruduğu ispatlanan likopen maddesi içeriyor. Domateskarpuz
kan portakalı.
· Turuncu: Sağlıklı gözler ve sağlıklı bir cilt için gerekli olan betakaroten maddesi bulunuyor. Hücreleri zararlı maddelerden koruyor. Kayısıkavun
havuç
mango
balkabağı.
· Sarı-turuncu: Beta - cryptoxanthin adındaki çok güçlü bir antioksidan madde içeriyor ve hücreyi yaşlanmaya karşı koruyor. Limonportakal
armut
mandalina
greyfurt.
· Sarı-yeşil: Lutein adlı antioksidan madde içeren bu sebzelerkatarakt gibi çeşitli göz hastalıklarına karşı savaşıyor. Kabak
salatalık
bezelye
kivi
kıvırcık salata
ıspanak
bakla
avokado.
· Yeşil: Toksinlerden arındırıcı özelliği var. Karaciğerin salgıladığı faydalı enzimlerin miktarını artırıyor. İçerdikleri flavanoidler sayesinde kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyor. Brokolilahana
Brüksel lahanası.
· Beyaz: Alisin ve flavanoidleri içeren beyaz renkli besinlerçeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor
A vitamini içeriyor. Pırasa
turp
sarmısak
mantar
soğan
kereviz.